Național Social Stire

12 mai - Ziua Internațională a Asistentului Medical

12.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Ziua Internațională a Asistentului Medical se desfășoară în acest an sub tema „Asistentul medical, o voce de urmat – O viziune asupra viitorului sănătății”. Deși mulți consideră că cei mai importanți oameni din sistemul de sănătate sunt medicii, s-a dovedit de-a lungul timpului că asistenții medicali joacă un rol cheie în toate instituțiile noastre medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. 

Pandemia de COVID-19 a arătat lumii rolul important pe care îl joacă asistenții medicali în menținerea sănătății oamenilor pe tot parcursul vieții”, a declarat Annette Kennedy, președinta Consiliului Internațional al Asistenților Medical (ICN). „Deși asistența medicală a fost puternic afectată, a existat, de asemenea, și o îmbunătățire a accesului la îngrijire medicală.” 

Ziua Internațională a Asistentului Medical

Totul a început în 1953, când Dorothy Sutherland, oficial al Departamentului pentru Sănătate, Educație și Bunăstare din S.U.A., a contactat Președintele Dwight D. Eisenhower, propunând proclamarea "Zilei Asistenților". Propunerea ei nu a fost acceptatăîn acel moment. Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a început să-i sărbătorească pe asistenți din 12 mai din 1965.


12 mai este ziua în care s-a născut Florence Nightingale, considerată fondatoarea asistenței medicale moderne și fondatoarea primei şcoli laice de asistent medical din lume. În ianuarie 1974, această zi a d... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro