Stire Extern

Varianta feminină a Turului ciclist al Franţei se va relua în 2022, după o pauză de 33 ani

12.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Varianta feminină a Turului ciclist al Franţei se va relua în anul 2022, după o pauză de 33 ani, şi urmează să aibă loc după cursa masculină de anul viitor, conform lui Christian Prudhomme, directorul cursei, citat de Reuters.

Prudhomme a declarat pentru The Guardian că ediţia feminină s-ar fi reluat din acest an, dacă nu ar fi existat pandemia de coronavirus şi amânarea Jocurilor de la Tokyo pentru 2021, care vor avea loc chiar după cursa masculină.

''Dar, decizia a fost luată, va exista un Tur al Franţei feminin în 2022 la scurt timp după cel masculin'', a declarat Prudhomme.

Turul Franţei feminin s-a desfăşurat anterior începând cu 1984 până în 1989, iar Prudhomme a opinat că această cursă trebuie să fie viabilă din punct de vedere financiar pentru a se menţine permanent în calendar.

''Ceea ce vrem este să creăm o cursă care se va menţine, cu o configuraţie care să reziste testului timpului. Ceea ce înseamnă că această cursă nu poate pierde bani. Azi, toate cursele feminine pe care le organizăm ies în pierdere. Dacă va face bani, ar fi grozav, dar nu trebuie să piardă bani sau va sfârşi ca Turul din anii '80 şi va muri'', a adăugat oficialul francez.

Prudhomme susţine că marea provocare este organizarea Turului feminin al Franţei în aşa fel încât să poată rezista 100 de ani: ''Ceea ce vrem este să mergem pe urmele băieţilor, aşa încât majoritatea televiziunilor care transmit Turul masculin să-l acopere şi pe cel feminin''.

Turul masculin al Franţei din 2022 este prevăzut între 1 şi 25 iulie.

Sursa: Agerpres