Național Stire

Performanță de excepție pentru două eleve românce, la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa

13.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Performanță de excepție pentru două eleve românce, la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa.

Două eleve de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc s-au clasat pe primul și al doilea loc la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa, conform monitorulsv.ro.

Eleva sergent Daria Balahura a obținut 95,3 puncte din 100, astfel clasându-se pe locul I al competiției europene, urmată îndeaproape de eleva sergent Irina Puiu, care s-a situat pe locul al II-lea.

Olimpiada a fost organizată de către Colegiul European de Securitate și Apărare (ESDC), instituție care funcționează pe lângă Comisia Europeană, sub patronajul Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al președintelui Comisiei Europene.

 La competiție s-au înscris 11 licee militare din Uniunea Europeană.

Invitația de a participa la olimpiadă a fost lansată în rândul elevilor de clasa a XI-a în luna octombrie a anului trecut. Din 36 de lucrări au fost selectate cele mai bune trei eseuri, iar tema aleasă de elevele câștigătoare este „The future of the European Union and the role of the active citizen in shaping it.”„Considerăm că această competiție ne-a oferit oportunit... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro