Local Stire

Parc de peste trei hectare în Vlaicu? Autorităţile aşteaptă opinia arădenilor

14.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre subiectele abordate în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local Municipal a fost cel al amenajării unui parc în Vlaicu. Răspunzând unei întrebări venite din partea unui consilier, primarul Călin Bibarţ a ţinut să menţioneze că a fost identificat un teren de 3,7 hectare.

„Există un teren de 3,7 hectare pe care îl intabulăm, pentru a merge apoi la ADR Vest în vederea obţinerii unei finanţări”, a spus primarul Bibarţ, care a ţinut să menţioneze că se caută încă soluţii cu privire la căile de acces, fiind luată în calcul şi varianta exproprierii.

 Ulterior, edilul le-a transmis arădenilor pe prin intermediul unei filmări postate pe Facebook că ar dori să le afle părerea cu privire la această investiţie. „Vorbeam anul trecut despre posibilitatea de a avea un parc în Cartierul Aurel Vlaicu. Singurul teren pe care îl are Primăria, primitor, este cel care se vede aici. Sunt peste trei hectare, care ar putea să se preteze la aşa ceva. Vreau opinia oamenilor, pentru că nu este chiar în mijlocul cartierului. Există un acces pe strada Secerii şi puţin mai încolo, la momentul în care am filmat noi atunci exista şi mai există o posibilitate de intrare pe lângă  fabrica de confecţii, Moda SA, dar mai pot fi identificate şi alte modalităţi de acces spre aceste trei hectare. E o documentaţie destul de amplă, pe care Primăria ar trebui să o facă, pentru că e prevăzută de pe vremea comuniştilor ca o zonă industrială, terenul nu arată deloc bine, e un teren degradat, care are totuşi trei hectare şi ceva. Aş vrea să ştiu opinia arădenilor, mai ales a celor din Cartierul Vlaicu. Nu se va întâmpla într-un an. În estimarea mea, în doi-trei ani am putea avea un parc aici, dacă oamenii cred că este util aici. Dacă nu, mai căutăm alte locaţii, dar pe zona aceasta să ai trei hectare şi ceva într-un trup compact şi să fie libere de sarcini nu cred că mai avem”, a spus Călin Bibarţ.

Sursa: arq.ro

fashiondays.ro