Național Stire

Bricul Mircea împlinește astăzi 82 de ani de la prima intrare în Portul Constanța

17.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Nava-Școală ”Mircea” împlinește astăzi, 17 mai, 82 de ani de când a intrat în Portul Constanța și a preluat de la vechiul bric Mircea ștafeta pregătirii viitoarelor generații de cadre militare de marină.

La 82 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române, nava-școală „Mircea” a fost sărbătorită astăzi în cadrul unei activități desfășurate în prezența comandantului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor Alecu Toma, și a locțiitorului ANMB, comandor Gabriel Moise. La eveniment au participat membrii echipajului navei și studenții militari din anul III de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, informează Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”.


În cadrul acestei activități, a fost punctat rolul pe care nava îl are în formarea viitorilor ofițeri de marină și au fost înmânate diplome de mulțumire unor membri ai echipajului, pentru activitatea desfășurată de aceștia în decursul timpului la bordul navei.
Nava-simbol a învățământului românesc de marină, declarată oficial în anul 2019 „Ambasador onorific în serviciul României”, este locul unde timp de peste 8 decenii s-au format zeci de generații de ofiț... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro