Local Stire

Amenzi de 6.000 şi... 25.000 de lei pentru gunoaie, aplicate în municipiu

18.05.2021 ⋅ 0 comentarii

După acțiunile demarate în luna martie  de identificare a terenurilor menținute în stare insalubră și chiar cu depozitări de deșeuri de pe raza UAT Arad, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au  notificat proprietarii, atât persoane fizice cât și persoane juridice, în vederea salubrizării.

„În majoritatea cazurilor, s-a procedat la curățarea spațiilor vizate, iar în situațiile în care nu s-a dat curs solicitărilor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru încălcarea dispozițiilor O.U.G. nr. 195/2005-privind protecția mediului și Legea nr. 211/2011-privind regimul deșeurilor.

Printre cei care s-au remarcat prin neconformare se numără o persoană juridică amendată cu 25.000 lei, în data de 12 mai a.c. pentru un teren din cartierul Drăgășani, pe malul Mureșului, unde au fost identificate deșeuri rezultate din construcții, deșeuri menajere și vegetale, dar și floră crescută spontan.

Din rândul persoanelor fizice, un arădean din cartierul Confecții care elimina neautorizat deșeuri pe terenul de lângă casă a fost amendat cu 6.000 de lei. Ambii trebuie, în continuare, să ia măsuri de salubrizare, până la revenirea angajaților Biroului de Protecția Mediului din DGPL”, susţin reprezentanţii Primăriei.

Sursa: ARQ

fashiondays.ro