Național Cultura Stire

Marele premiu al Secțiunii de Pian la Concursul Enescu 2020 a fost câștigat de Yeon-Min Park din Coreea de Sud

23.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Yeon-Min Park din Coreea de Sud este marea câștigătoare a Finalei de Pian, în Gala de închidere a Concursului Enescu.

Yeon-Min Park a câștigat marele premiu al secțiunii de pian la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30 de Rahmaninov, duminică, 23 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Adela Liculescu din România, iar locul al treilea i-a revenit lui Marcin Wieczorek din Polonia.

Pianista Yeon-Min Park din Coreea de Sud a câștigat Premiul I al Secțiunii de Pian la sfârșitul unei finale în care a interpretat Concertul nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30 de Rahmaninov, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta bagheta maestrului John Axelrod. Ea a primit din partea juriului și o Mențiune specială pentru cea mai bună interpretare unei sonate enesciene în Semifinală.

Yeon-Min Park (n. 1990) studiază la Universitatea de Muzică și Teatru din Hanovra, la clasa profesorului Bernd Goetzke. Printre mentorii care au îndrumat-o – la Universitatea Națională din Seul sau în cadrul unor cursuri de măiestrie – se numără Aviram Reichert, Dmitri Bashkirov, Menahem Pressler și Jacques Rouvier. A concertat alături de Orchestra de Cameră din St. Petersburg, Orchestra Simfonică a Coreei, Orchestrele Simfonice din Hanoi și din Shenzhen.

Câștigătoarea locului al doilea, Adela Liculescu (n. 1993) a interpretat în Finală Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23 de Ceaikovski. Ea studiază la Viena cu profesorul Avedis Kouyoumdjian și la Graz sub îndrumarea Milanei Chernyavska, după ce a absolvit cursurile Universității de Muzică și Artele spectacolului din Viena la clasa profesorului Martin Hughes. ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro