Național Stire

Ziua Europeană a Parcurilor, marcată în cele 22 de parcuri naţionale şi naturale Romsilva

24.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Ziua Europeană a Parcurilor, sărbătorită anual pe 24 mai, este marcată de administraţiile celor 22 de parcuri naţionale şi naturale din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva prin mai multe evenimente, precum acţiuni de educaţie ecologică şi conştientizare, cu o participare adaptată măsurilor de siguranţă sanitară.

Potrivit unui comunicat al Romsilva, transmis luni AGERPRES, Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în 1999 la iniţiativa Federaţiei Europene a Parcurilor "EUROPARC", la nouă decenii de la înfiinţarea primului parc naţional din Europa. Sărbătoarea este un eveniment dedicat ariilor naturale protejate care are ca obiectiv apropierea oamenilor de natură, atragerea atenţiei asupra importanţei frumuseţilor din natură şi a managementului durabil al ariilor naturale protejate, precizează sursa citată.

 Tema din acest an a Zilei Europene a Parcurilor este "Noua Generaţie", Federaţia Europeană a Parcurilor "EUROPARC" propunând o dezbatere privind viitorul parcurilor şi a ariilor naturale protejate în cadrul mai larg al planului european de redresare "Next Generation EU" şi, totodată, adaptarea ofertei parcurilor naţionale şi naturale la nevoile noilor generaţii.

România are o tradiţie bogată în protejarea patrimoniului natural şi administrarea parcurilor, în 1935 fiind înfiinţat Parcul Naţional Retezat. În prezent, în România sunt 29 de parcuri naţionale şi naturale.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de 853.266 hectare, 232.246 hectare fiind în zone de protecţie, iar în aceste parcuri sunt 562.730 hectare de păduri.

Parcurile naţionale şi naturale administrate ... vezi mai mult






Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro