Național Cultura Extern

ICR Londra organizează o serie de evenimente dedicate publicării în Marea Britanie a cărţii ''Nostalgia'' de Mircea Cărtărescu

31.05.2021 ⋅ 0 comentarii

ICR Londra va organiza, începând de marţi, o serie de evenimente prilejuite de lansarea, în limba engleză, a volumului "Nostalgia" de Mircea Cărtărescu, tradus de Julian Semilian şi publicat de prestigioasa Penguin Classics.

Marţi, în ziua de naştere a lui Mircea Cărtărescu, va fi transmisă pe canalele online ale ICR Londra o expoziţie cu fotografii selectate de scriitor din arhiva personală, care dezvăluie momente din copilărie, adolescenţă, din viaţa de familie sau marile întâlniri literare ale acestuia, potrivit unui comunicat al ICR Londra, transmis luni Agerpres.

Organizată în parteneriat cu editura britanică, seria de evenimente va continua pe 7 iunie, cu o discuţie, moderată de jurnalista culturală Miriam Balanescu, menită să cartografieze generaţia literară a anilor '80, avându-i ca invitaţi pe trei dintre exponenţii acesteia: Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci şi Matei Vişniec.

Pe data de 10 iunie, reputatul scriitor, jurnalist şi critic literar englez Boyd Tonkin, fost preşedinte al juriului Man Booker International Prize şi neobosit susţinător al literaturii de limbă străină în spaţiul britanic, îl întâlneşte pentru prima oară public p... vezi mai mult





Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro