Național Stire Extern

Cea mai mare expoziţie organizată vreodată peste hotare va fi inaugurată în septembrie, la Madrid

02.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Cea mai mare expoziţie muzeală organizată vreodată peste hotare, "Tezaure arheologice din România. Rădăcinile dacice şi romane", va fi inaugurată, în septembrie, la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, informează Ministerul Culturii, conform Agerpres.

Ministrul Bogdan Gheorghiu s-a întâlnit marţi, la Madrid, cu ministrul spaniol al Culturii, José Manuel Rodríguez Uribes, în contextul organizării evenimentelor de diplomaţie publică şi culturală desfăşurate în cele două ţări, cu ocazia sărbătoririi, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice româno-spaniole.

"Au fost subliniate eforturile depuse de Ambasada României la Madrid pentru coordonarea dialogului între autorităţile spaniole şi române şi pentru facilitarea demersurilor necesare pentru realizarea celei mai mari expoziţii muzeale româneşti, organizate vreodată peste hotare 'Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane'", precizează ministerul.

Expoziţia va fi curatoriată de Muzeul Naţional de Istorie a României.

"Am vizitat, astăzi, Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, Spania, pentru a mă asigura de bunul mers al organizării celei mai mari expoziţii muzeale ... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro