Național Stire

Tibi şi Alin Uşeriu, printre voluntarii care repară acoperişul Castelului Brukenthal din Micăsasa

04.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Peste 30 de voluntari, printre care şi Tibi Uşeriu şi fratele său, Alin Uşeriu, ajută la repararea acoperişului Castelului baronului Samuel von Brukenthal din comuna Micăsasa, un obiectiv de interes turistic pe care primarul localităţii, Timotei Păcurar, şi-a propus să-l restaureze, dacă reuşeşte să obţină fonduri europene, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

"Castelul Brukenthal este un simbol al comunităţii dar şi al copilăriei pentru cei mai mulţi dintre noi, deoarece până în anul 2001 Castelul Brukenthal a găzduit şcoala. M-am implicat să nu mai să lăsăm lucrurile în paragină şi să facem treabă şi prin această intervenţie de punere în siguranţă de urgenţă suntem cu un pas mai aproape de a reda farmecul de odinioară acestui monument istoric, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Restaurarea castelului este una din priorităţile noastre şi avem în vedere obţinerea de fonduri nerambursabile pentru asta. Clădirea are un potenţial turistic uriaş, iar comunitatea şi judeţul Sibiu au doar de câştigat", a declarat primarul comunei Micăsasa, Timotei Păcurar.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână s-au alăturat efortului comun de punere în siguranţă a castelului, zece voluntari Via Transilvanica în frunte cu alergătorul de anduranţă şi ultramaratonistul Tibi Uşeriu şi fratele său, Alin Uşeriu, fondatorul Tăşuleasa Social. De asemenea, atât Primăria Micăsasa, cât şi localnici sprijină aceste lucrări cu materialele necesare. Cazarea şi mâncarea pentru cei 34 de voluntari sunt asigurate de către localnici pe toată perioada lucrărilor.

"Primăria Mică... vezi mai mult





Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro