Stire Cultura

Medalion coral Franz Liszt, joi, la Filarmonica Arad

09.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Filarmonica Arad va găzdui un medalion coral Franz Liszt joi, 10 iunie, de la ora 19.00.

Dirijor: Robert Daniel Rădoiaș

Sorin Dogariu – orgă

Program

Tantum ergo pentru cor de bărbați și orgă;

Inno a Maria Vergine pentru cor, orgă și harpă

Harpă solo: Bernadette Sara; Missa Choralis

Soliști: Lucia Aioanei, Melinda Drug, Ioan Moțiu, Adrian Bugy, David Buzgău, Paul Frunzău


Franz  Liszt,  într-un  nou portret coral, cu o nouă tema aleasă din literatura sa spirituală ne apropie de finalul actualei stagiuni de concerte.

Creatorul de muzica sacră Franz Liszt revine în programul lunii iunie al corului academic, ansamblul continuând să asimileze titluri semnate în ultimele două decenii de viață ale compozitorului, perioadă divizată între rezidența monastică de la Roma și poziția sa la Weimar, unde va rămâne în centrul atenției ca maestru al claviaturii și inovator al muzicii timpului său.

Missa Choralis, o raritate în programele sacre universale și  Inno a Maria Vergine reprezintă două dintre cele mai palpabile mărturii ale admirației lui Liszt pentru  Pius al IX-lea, marele reformator al statului pontifical. Alături de motetul Tantum ergo, un titlu în reluare al ansamblului coral, ele împlinesc curiozitățile repertoriale ale melomanilor de astăzi, fiind cuprinse în cel de al doilea medalion de compozitor al acestui an.

Bilete

Biletele vor putea fi achiziționate online de pe site-ul https://www.bilete.ro/medalionul-coral-franz-liszt/ și la casieri... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății