Local Stire

Coduri roșu și portocaliu de furtuni în vestul țării

10.06.2021 ⋅ 0 comentarii

A fost cod roșu de furtună în județul Mehedinți, chiar în zona turistică de la Clisura Dunării. Plouă de azi dimineață, iar în zonă s-au strâns în două ore 50 de litri de apă pe metru pătrat. Meteorologii au dat, de asemenea, mai multe avertizări nowcasting de cod portocaliu pentru vestul țării. De altfel, până la ora 23.00, cea mai mare parte a țării rămâne sub cod galben de ploi. Veștile nu sunt bune nici pentru zilele următoare: în weekend, ploile se vor extinde în majoritatea zonelor, iar vremea va deveni mai rece.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a spus la Digi24 că, după ce va expira codul galben, rămâne în vigoare o avertizare meteo de vreme instabilă.

„Vom mai avea astfel de manifestări de instabilitate mâine după-amiază și poimâine după-amiază, în partea centrală și sudică a țării, incluzând zona de deal și de munte, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului, urmând ca în noaptea de sâmbătă spre duminică și duminică să vorbim de manifestări aferente unui front atmosferic, nu vor mai fi doar după amiaza, vom avea și în noaptea de sâmbătă spre duminică, începutul zilei de duminică în vestul, centrul și nordul țării. Ulterior, pe parcursul zilei, frontul va înainta pe partea de sud și sud-est”, a spus meteorologul.

„Ne mai așteptăm la câteva zile cu aceste fenomene de instabilitate atmosferică. Partea bună este că de data aceasta valorile termice se mențin în jurul normelor, adică maxime în jurul a 21-29 de grade”, a adăugat el.

Sursa: Digi24