Național Cultura Stire

Primul muzeu de artă new media din România, deschis în catacombele din Braşov

11.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Primul muzeu de artă new media din România a fost amenajat în catacombele din Braşov. Artiștii invitați au folosit oglinzi, lumini ultra-violete, led-uri, ecrane și inovații tehnice pentru a obține efecte optice care îi încântă pe vizitatori. 

Iniţiativa aparţine unei asociaţii culturale care speră să transforme muzeul într-un obiectiv turistic.

Asociația Amural, în parteneriat cu Primăria Brașov și cu co-finanțarea Administrației Fondului Cultural Național, a deschis "Brașov Underground Museum ", primul muzeu de artă new media din România, amenajat în galeriile din zona După Ziduri.

Galeriile au fost săpate cu rolul de adăpost antiaerian și depozit de bombe în Al Doilea Război Mondial, iar acronimul acestui muzeu, BUM, face trimitere la trecutul acestui loc.

Brașov Underground Museum este un proiect de conversie prin cultură și regenerare urbană realizat cu scopul de a recupera un spațiu abandonat de peste 70 de ani și a-l dedica artelor new media.

"Este un muzeu new media foarte interesant, este ceva nemaivăzut până acum fiind un muzeu de artă, este o artă modernă şi este foarte fascinant pentru că majoritatea muzeelor de artă sunt tablouri, în general artă clasică", a spus un turist.

Organizatorii proiectului sunt optimişti cu privire la potenţialul muzeului de a deveni un obiectiv turistic.

"Am aplicat la AFCN şi am câştigat un proiect, o finanţare în valoare de 70 de mii de lei şi prin această finanţare am reuşit să organizăm Braşov Undergound Museum, primul muzeu sau galerie de artă new media, artă care foloseşte tehnologia", a spus Carmen Zmaranda, preşedintele Asociaţiei Amural.

"Joi s-a deschis BUM – Brașov Underground Museum (BUM), primul muzeu de new media din România, chiar în ga... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății