Național Religie Stire

PS Emilian Crișanul, la hramul Mănăstirii Dobrești: „Să ne arătăm vrednici urmași ai Sf. Voievod Ștefan cel Mare, mărturisind dreapta credință și ctitorind fapte bune”

02.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, 2 iulie, în ziua de prăznuire a Sfântului și Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare, Mănăstirea Dobrești, ctitoria Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și-a serbat unul dintre cele trei hramuri.  

Aflată am putea spune la vârsta majoratului, Mănăstirea Dobrești a fost înființată în 9 iulie 2003, la iniţiativa și cu stăruința Părintelui Patriarh, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, originar din Dobreşti. Bogat începutul lunii iulie, de-a lungul timpului, pentru Mănăstirea Dobrești, dacă ne gândim că în urmă cu 13 ani se începea construcția bisericii, iar în urmă cu 12, Preafericirea Sa avea să o viziteze pentru prima dată în calitate de Patriarh al României. Mănăstirea Dobrești, după cum spuneam, a fost așezată sub oblăduirea a trei mari Sfinți: Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.  

Astăzi, în zi de mare sărbătoare, atât pentru poporul român cât și pentru ctitoria Patriarhului Daniel, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvărȘit Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Dobrești. 

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a vorbit despre Sfântul Ștefan cel Mare „apărător al dreptei credințe”, după cum ni-l așează în fața sufletelor și a minții și troparul acestuia, subliniind totodată cât de important este ca și noi, fiecare în parte și toți împreună, „să ne arătăm vrednici urmași ai Voievodului, mărturisind dreapta credință și ctitorind fapte bune”. 

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru această ctit... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro