Național Cultura Stire

Poeta Ana Blandiana a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca

03.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Poeta Ana Blandiana a primit ieri, 2 iulie 2021, prestigiosul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca.
„Poeta Ana Blandiana, inițiatoare a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, a primit astăzi prestigiosul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca.  Ana Blandiana se alătură, astfel, galeriei personalităților internaționale care au marcat Universitatea din Salamanca.”, conform Ambasadei României în Spania.
 
„Cunoscută din opera lui Cervantes, despre care se spune că ar fi fost student aici, Universitatea din Salamanca își leagă activitatea de o serie de evenimente, unele dintre ele importante pentru cultura întregii lumi. Aici a fost creată in 1492 prima gramatică a limbii spaniole. Autorul ei, Antonio de Nebrija, a fost prima persoană din lumea occidentală care a cerut drepturi de autor. Tot in cadrul Universității au fost făcute pregătirile pentru prima călătorie a lui Cristofor Columb, prin întrunirea consiliului, analizarea și sustinerea proiectului. Aici a învățat prima femeie studentă din lume, Beatriz Galindo, supranumită... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro