Stire Religie

(FOTO) Astăzi s-a sfințit piatra de temelie pentru prima biserică ortodoxă din Sânpaul, închinată Sfinților Români

04.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Comunitatea din Sânpaul, județul Arad, a trăit astăzi un eveniment istoric prin sfințirea pietrei de temelie pentru prima biserică ortodoxă din acest sat.  

Adunați în număr impresionant, credincioșii din Sânpaul, au ieșit la ceas de seară în întâmpinarea Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul care, împreună cu un bogat sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru o nouă poartă cerului (Facere 28, 17) deschisă în Arhiepiscopia Aradului, dar prima într-o comunitate în care era mai mult decât necesară.  

Acolo unde omul își dorește și se și străduiește, Dumnezeu binecuvântează și rânduiește. Buna rânduială și conlucrare dintre Părintele Ichim Mihai Adrian, instalat preot în Sânpaul în urmă cu aproape un an, și domnul primar Sandu Cristian au făcut ca lucrurile să înceapă să curgă firesc spre plinirea aceste mari nevoi a comunității ortodoxe din Sânpaul, de a avea un lăcaș de închinare. Iar ca dovadă a frumoasei conlucrări dintre un preot ortodox și un primar catolic stau toți pașii parcurși până la plinirea evenimentului din această seară și vor sta, cu siguranță, și cei ce vor urma până ne vom face martori ai târnosirii noii biserici.  

„Nădăjduim ca lucrarea de astăzi, de sfințire a pietrei de temelie, să fie un început foarte bun care să ducă la edificarea bisericii cât mai grabnic. Să vă rugați împreună cu noi ca harul lui Dumnezeu să binecuvânteze și locul acesta, pe părintele paroh, pe domnul primar, pe constructorul care va ridica biserica, și pe toți ctitorii care vor dori să se alăture la înălțarea ei, ca dar al dumneavoastră, al nostru, pentru Dumnezeu.  

Cu harul lui Dumnezeu am plinit astăzi această lucrare de început care se face la orice biserică ce se înalță în lumea creștin-ortodoxă, la fel cum cu binecuvântare începem orice zi și orice lucru al nostru. Nici nu se putea mai frumos decât o biserică închinată Sfinților Români, căreia să îi punem bun început în chiar ziua de prăznuire a lor, a tuturor Sfinților Români cunoscuți sau necunoscuți. Ne bucurăm că în Parohia Sânpaul în sfârșit s-a... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro