Național Cultura Stire

Actriţa Cezara Dafinescu va fi premiată pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania

06.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Actriţa Cezara Dafinescu va primi Premiul pentru întreaga carieră la ediţia din 2021 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc la Cluj, în perioada 23 iulie -1 august.

"Nume sonor în cinematografia română, îndrăgită şi apreciată pentru apariţiile sale pe micul şi marele ecran, dar şi în teatru, actriţa Cezara Dafinescu va fi celebrată la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Artista care a cucerit inimile românilor în zeci de roluri interpretate pe scenă şi în producţii autohtone de succes, va fi distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră la Gala de închidere TIFF 2021, pe 31 iulie. În prezenţa sa, la Cluj va fi proiectată în aceeaşi zi comedia muzicală 'Cucoana Chiriţa', regizată de Mircea Drăgan, în care actriţa interpretează un rol memorabil", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de organizatorii TIFF.

Potrivit sursei citate, Cezara Dafinescu a jucat în 40 de filme.

"Cu un palmares care include nu mai puţin de 40 de roluri în film, apariţii în seriale de televiziune şi peste 60 de roluri principale interpretate în cele patru decenii de activitate în teatru, Cezara Dafinescu se numără astăzi printre cei mai iubiţi artişti din România. S-a născut pe 4 august 1948, in Sibiu, iar în copilărie cariera sa părea să se îndrepte către lumea sportului, după ce a cucerit titlul de campioană naţională la juniori, la săritura în înălţime. Evoluţia ei în atletism a fost întreruptă brusc, în urma unei accidentări, dar atracţia pentru artă a determinat-o să se îndrepte către lumea teatrului. În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în acelaşi an a jucat în 'Explozia', în regia lui Mircea Drăgan, cel care în 1971 îi oferise şi rolul din 'B.D. în alertă', comedia care a marcat debutul actriţei în cinema", se mai arată în comunicat.

"Talentul şi naturaleţea Cezarei Dafinescu au contribuit la ascensiunea sa în lumea filmului, unde s-a remarcat, de-a lungul vremii, şi în 'Întoarcerea Vlaşinilor' (1983, Mircea Drăgan), 'Secretul lui Nemesis' (1... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro