Național Cultura Social Stire

Principesa Maria a României își sărbătorește astăzi ziua de naștere

13.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, fiica Regelui Mihai I, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. 

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteța Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost Majestatea Sa Margareta, sora ei.
Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, în relatii publice, în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.
Principesa a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Custodelui Coroanei și a Principelui Radu. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a Principesei Maria a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.
Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Atunci, Regele Mihai și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, cu ocazia zilei de 10 Mai.
Astfel, pe data de 7 mai 2014, Margareta Custodele Coroanei a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria. După ceremonie, a avut loc un dineu în onoarea Principesei Maria, pentru aniversarea împlinirii vârstei de 50 de ani. La ceremonie și dineu au luat parte personalități din autoritatea politică, mediul academic și din societatea civilă.

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro