Național Cultura Religie Stire

Patriarhia Română a lansat Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul”

17.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Patriarhia Română organizează în perioada 15 iulie – 27 octombrie 2021 Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!

Aflată la cea de-a XIII-a ediţie, competiţia culturală este cuprinsă în manifestările dedicate Anului omagial şi comemorativ 2021 în Patriarhia Română. 

Secţiuni

Festivalul-concurs are două părţi:

A. INTERPRETARE – sunt invitate să se înscrie coruri/grupuri corale/grupuri vocale (minimum patru membri), mixte sau de voci egale, din parohii românești din afara țării. Participanții se pot înscrie la una sau la mai multe categorii ale concursului:

  • Categoria I – Lucrări psaltice – cu ison;
  • Categoria II – Lucrări religioase armonice/polifonice;
  • Categoria III – Lucrări folclorice sau de inspirație folclorică și/sau lucrări patriotice.

Repertoriul abordat va fi în limba română și va include trei piese muzicale, la alegere (maximum 10 minute; nu este permisă depășirea timpului alocat).

B. COMPOZIȚIE – sunt invitaţi să se înscrie compozitori de muzică din țară și din diaspora. Aceștia vor realiza o lucrare unitară, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cuprinzând momentele din slujba Înmormântarii, menționate în conceptul festivalului-concurs. Lucrarea va fi în primă audiţie şi nepublicată până în prezent.

Etapele competiţiei

  • Promovarea (15-31 iulie 2021);
  • Înscrierea (se va face pe adresa de e-mail sectorulteologic@patriarhia.ro, în perioada 20-24 septembrie 2021, respectând condițiile prevăzute în concept);
  • Evaluarea (în perioada 27-30 septembrie 2021, juriile festivalului-concurs vor selecta câte trei coruri/grupuri corale/grupuri vocale pentru fiecare categorie a Secțiunii A. Interpretare și trei compozitori pentru Secțiunea B. Compoziție); Premierea (în ziua de 27 octomb... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro