Național Stire

Statul plătește daune de sute de milioane de euro pentru autostrăzi inaugurate în campanii electorale, înainte de finalizare

19.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Statul român a plătit despăgubiri de 220 de milioane de euro, iar alte 400 de milioane ar putea fi plătite în curând constructorilor de drumuri pentru inaugurările de autostrăzi în campanii electorale, înainte de finalizarea lucrărilor.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a plătit până acum constructorilor de drumuri despăgubiri de 220 de milioane de euro pentru inaugurarea mai multor autostrăzi și drumuri în campanii electorale, înainte de finalizarea lucrărilor, scrie Newsweek.

Alte 400 de milioane de euro ar urma să fie plătite în curând, din aceleași motive.

O parte din despăgubiri (750.000 de euro) au fost plătite după ce premierul Emil Boc a inaugurat înainte de finalizarea lucrărilor o porțiune din Autostrada Medgidia – Constanța.

Iar deschiderea forțată a Autostrăzii Orăștie- Sibiu pentru Victor Ponta în campania acestuia la prezidențiale a costat statul 67,2 milioane de euro.

Articolul integral poate fi citit pe Newsweek România.

România are la această dată 910 kilometri de autostradă, iar până la sfârșitul anului 2021 ar trebuie să fie dați în folosință încă 86 de kilometri. 

Sursa: stirileprotv.ro

fashiondays.ro