Național Stire

Ceremonie la finalul misiunii Armatei Române în Afganistan. Moment de reculegere pentru cei 27 de militari care au murit în misiune

21.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan are loc, miercuri, în Piața Arcul de Triumf din București.

La eveniment au fost rostite numele și onorurile post-mortem pentru cei 27 de militari români care au murit în Afganistan.

Defilează pe sub Arcul de Triumf detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an.

Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății