Stire Cultura

„Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil” - Conferințele Dilema veche revin la Arad

27.07.2021 ⋅ 0 comentarii

Pornite în Arad în 2019, după o ediție organizată anul acesta la Timișoara, Conferințele Dilema veche revin în orașul nostru.

Demarate în 2019 la Arad prin colaborarea echipei Festivalului de Științe Umaniste cu redacția celei mai prestigioase reviste de cultură din România, Conferințele Dilema veche revin între 12 și 14 august în orașul nostru. La Arad, invitații confirmați ai organizatorilor sunt scriitorii Ioan T. Morar și Adriana Babeți, rectorul UBB, profesorul Daniel David, Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, fostul director al Operei vieneze, Ioan Holender, și pianiștii Andrei Vieru și Ana Silvestru. Cu toții sunt invitați să conferențieze și să dialogheze în jurul temei ediției arădene: „Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil”. Moderatorul Conferințelor va fi, ca de obicei, redactorul-șef al revistei Dilema veche, Sever Voinescu.

„Programul pe zile și ore de la Arad este foarte aproape de a fi finalizat, urmând să fie comunicat de organizatori în curând. Ca de obicei, intrarea va fi liberă la toate evenimentele, neplătindu-se b... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății