Național Social Stire

Ziua mondială împotriva traficului de persoane, marcată în fiecare an la 30 iulie

30.07.2021 ⋅ 0 comentarii

În fiecare an, la 30 iulie este marcată Ziua mondială împotriva traficului de persoane, instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 68/192, la 18 decembrie 2013. Scopul marcării acestei zile este de a spori gradul de conştientizare a situaţiei victimelor traficului de fiinţe umane şi de a promova protecţia drepturilor lor, conform site-ului https://www.un.org.

Traficul de persoane reprezintă o infracţiune prin care sunt exploataţi copii, femei şi bărbaţi în diferite scopuri, inclusiv muncă forţată şi sex. Începând cu 2003, Biroul Naţiunilor Unite pentru combaterea Drogurilor şi a Criminalităţii (UNODC) a adunat informaţii despre aproximativ 225.000 de victime ale traficului de persoane, detectate în întreaga lume. La nivel global, ţările detectează şi raportează tot mai multe victime şi condamnă tot mai mulţi traficanţi. Acesta este rezultatul unei capacităţi sporite de identificare a victimelor şi/sau al unui număr crescut de victime traficate, se arată pe site-ul amintit.

"Fiecare ţară din lume este afectată de traficul de persoane, indiferent dacă este o ţară de origine, de tranzit sau de destinaţie pentru victime. Traficanţii din întreaga lume continuă să vizeze femei şi fete. Marea majoritate a victimelor identificate ca fiind victime ale traficului de exploatare sexuală şi 35% dintre persoanele traficate pentru muncă forţată sunt femei. Conflictele agravează în continuare persoanele vulnerabile - grupurile armate exploatând civili, iar traficanţii vizând persoane strămutate forţat. Datele arată, de asemenea, că traficul de persoane există în jurul nostru, întrucât ponderea persoanelor traficate în propria ţară s-a dublat în ultimii ani (...), potrivit Raportului global UNODC 2018 privind traficul de persoane", conform site-ului www.un.org/en/events/humantrafficking.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane reprezintă un prilej de a îndemna autorităţile din toate ţările la acţiune pentru a stopa această infracţiune, prin descoperirea traficanţilor, prin protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea victimelor, precizează site-ul amintit.

Traficul de persoane constituie o infracţiune gravă şi, totodată, o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Biroul Naţiunilor Unite pentru combaterea Drogur... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro