Național Stire

Premieră pentru România. Înotătorul Paul Georgescu a traversat 6 lacuri de peste 100 de km în 7 zile

16.08.2021 ⋅ 0 comentarii

Înotătorul Paul Georgescu a realizat o premieră pentru România, reuşind să traverseze 6 lacuri, care însumează peste 100 de km, în doar 7 zile, se arată într-un comunicat de presă, remis Agerpres.

"Premieră în înotul românesc în ape deschise! Paul Georgescu a devenit primul sportiv care a terminat Lake's Seven Ultra Maraton! Înotătorul Paul Georgescu a reuşit o nouă performanţă: traversarea a 6 lacuri din România, însumând o distanţă de peste 100 km, în 7 zile! Este vorba despre Lacurile Stânca Costeşti (judeţul Botoşani), Izvorul Muntelui (judeţul Neamţ), Colibiţa (judeţul Bistriţa Năsăud), Beliş Fântânele şi Drăgan (judeţul Cluj) şi Vidraru (judeţul Argeş). În luna august a anului trecut el a înotat 104,084 km în Lacul Barajului de la Porţile de Fier I (judeţul Mehedinţi), primul lac din seria celor şapte, în 21 ore 42 minute. Proiectul numit Lake's Seven Ultra Maraton este versiunea românească a Ocean's Seven", precizează sursa citată.

Lake's Seven Ultra Maraton este o provocare pentru toţi înotătorii de anduranţă, aceştia trebuind să parcurgă înot cele mai lungi 7 lacuri din România, şi a luat naştere din dorinţa iniţiatorilor, organizaţia Sport4You, de a avea ape curate, de a promova frumuseţile ţării şi de a încuraja înotul în ape deschise.

Recordmanul Paul Georgescu şi-a propus şi a reuşit să parcurgă celelalte 6 lacuri în 7 zile (6-12 august 2021), astfel:

Lacul Stânca Costeşti, judeţul Botoşani (distanţa: aprox. 45 km, timp: 13h08')

Lacul Izvorul Muntelui, judeţul Neamţ (distanţa: aprox. 23 km, timp: 6h40')

Lacul Colibiţa, judeţul Bistriţa Năsăud (distanţa: aprox. 4,5 km, timp: 1h05')

Lacul Beliş Fântânele, judeţul Cluj (distanţa: aprox. 14,2 km, timp: 4h10')

Lacul Drăgan, judeţul Cluj (distanţa: aprox. 8,2 km, timp: 2h02')

Lacul Vidraru, judeţul Argeş (distanţa: aprox. 10,2 km, timp: 2h42')

"În cele 7 zile am înotat peste 100 km, fiecare lac fiind o provocare în sine. A fost un proiect dificil de dus la capăt, atât din punct de vedere al efortului, cât mai ales al logisticii. Nu puteam realiza această performanţă, dacă nu aveam lângă mine o echipă extraordinară care s-a ocupat de tot. Vreau să mulţumesc sponsorilor, în primul rând Catena Racing Team, care îmi este alături de la bun început, susţinătorilor, dar şi părinţilor copiilor din ştafeta România. Împreună am realizat două premiere şi tot atâtea performanţe notabile, greu de egalat. Pentru mine a fost o experienţă extraordinară, mi-am dovedit că rezist la efort susţinut şi că sunt capabil de noi şi noi provocări! Am simţit cum de la zi la zi deveneam mai puternic. În plus, m-am bucurat de privelişti uimitoare, de peisaje fabuloase şi am descoperit locuri din România în care nu credeam că voi ajunge vreodată. Acesta este şi unul dintre scopurile Lake's Seven Ultra Maraton şi doresc ca de-acum, prin experienţa mea, să pot stimula şi ajuta înotători din ţară şi de peste hotare, să termine acest proiect", a declarat Georgescu.

Paul Georgescu este înotătorul cu cea mai rapidă milă (1.609 metri) parcursă în 22 min 44 sec în Antarctica (proiectul A... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro