Național Social Stire

Astăzi este Ziua mondială a fotografiei

19.08.2021 ⋅ 0 comentarii

Ziua mondială a fotografiei, celebrată pe 19 august, a fost iniţiată şi promovată de fotograful australian, Korske Ara, în 2009. La marcarea zilei participă milioane de oameni din întreaga lume, fie ei profesionişti sau pasionaţi de fotografie.

La fel ca şi în anii precedenţi, în 2021, site-ul Zilei mondiale a fotografiei, www.worldphotographyday.com, invită participanţi să posteze propriile fotografii pe Instagram sau utilizând hashtagul #WorldPhotographyDay, pentru ca fotografia să apară pe această pagină. Scopul este de a ajunge la peste 1.000.000 de postări #WorldPhotographyDay în 2021.

De pe vremea lui Joseph Nicéphore Niépce, din 1826/1827, de când datează prima imagine permanentă (cunoscută), tehnologia fotografiei a cunoscut salturi extraordinare în ultimele două secole. Primele aparate foto, produse în Franţa şi Anglia în anii 1840, puteau fi folosite doar de inventatorii lor şi de cei pasionaţi. De la naşterea, în 1887, a filmului fotografic până la apariţia erei digitale, fotografia şi-a cimentat locul în cultura omenirii. De atunci şi până astăzi, realizarea fotografiei a trecut prin diverse etape în drumul său spre perfecţiune, potrivit www.lightstalking.com.

De la începutul secolului XXI, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important şi apreciat de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experienţă, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala "o imagine valorează cât o mie de cuvinte". Fotografiile pot transmite un sentiment mai rapid, uneori, şi chiar mai eficient decât cuvintele. O fotografie poate face privitorul să vadă lumea aşa cum o vede fotograful. Fotografiile sfidează trecerea timpului - o fotografie de acum o sută de ani poate fi, încă, la fel de apreciată în prezent.

Organizaţia Mondială a Fotografiei susţine şi sprijină organizarea acestei zile. A fost înfiinţată în 2007 de fondatorul Scott Gray. Misiunea organizaţiei este de a sprijini fotografii din întreaga lume, de a-i sărbători şi de a ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro