Național Stire

Vești bune de la Institutul Cantacuzino: Polidinul va fi din nou pe piață!

21.08.2021 ⋅ 0 comentarii

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale, potrivit Mediafax, citat de Digi24.

Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunță că reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Scopul este ca produsul să ajungă pe piața de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populație.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro