Național Stire

Adrian Cioroianu, numit manager interimar al Bibliotecii Naţionale a României

02.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Profesorul universitar Adrian Cioroianu, ambasador al României pe lângă UNESCO până în anul 2020, a fost numit manager interimar al Bibliotecii Naţionale a României, informează Agerpres.

"Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a semnat în data de 1 septembrie 2021 ordinul de numire a noului manager interimar al Bibliotecii Naţionale a României. Această funcţie va fi ocupată de Adrian Cioroianu, istoric, autor, jurnalist şi om politic român, fost ministru al afacerilor externe în perioada 2007-2008", anunţă Ministerul Culturii.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi-a exprimat încrederea că noul manager al BNaR "va crea o punte coerentă între instituţie şi publicul cititor, un nou raport cu societatea".

"Îi doresc mult succes domnului Adrian Cioroianu, care are o misiune aparte în peisajul cultural actual. Am încrederea că numirea dumnealui, datorită erudiţiei şi experienţei vaste, va crea o punte coerentă între instituţie şi publicul cititor, un nou raport cu societatea", a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Cu o carieră impresionantă, viitorul manager interimar al BNaR a ocupat funcţia de europarlamentar (2007), ambasador al României pe lângă UNESCO până în anul 2020, iar în perioada 2012-2015 a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, unde susţine cursuri şi în prezent, având gradul didactic de profesor.

A absolvit Facultatea de Istorie de la Universitatea Bucureşti, în anul 1993 şi are un masterat în istorie la Universitatea Laval din Quebec, Canada (1996-1997), "Diplome d'Etudes et des Recherches Approfondies". Cursurile de doctorat î... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro