Informatii Stire

Temperaturi extreme la început de toamnă: dimineți și seri reci, maxime de până la 30 de grade. Prognoza meteo pentru septembrie

08.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Ne așteaptă o răcire bruscă a vremii în perioada următoare, în special dimineața și seara. În unele zone, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această dată, însă, pe parcurs, vremea se va încălzi. Meteorologii vin și cu vești bune pentru cei care vor să mai meargă pe litoral luna aceasta. 

”Vorbim de o vreme răcoroasă noaptea și dimineața, chiar rece în nord și centru, unde temperaturile minime se vor situa, în general, între 6 până la cel mult 15-16 grade, cu cele mai coborâte valori în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la valori de 1-2 grade. Maximele vor fi însă cuprinse între 20 și 27-28 de grade. Ne apropiem de normalul perioadei. 

Veștile sunt bune pentru că, începând din a doua decadă a lunii, putem să anticipăm o vreme în continuare frumoasă. Se va încălzi de la o zi la alta și este posibil să consemnăm în partea de vest, sud-vest, sud a țării valori care să depășească chiar 28-29 de grade, posibil 30 de grade în sud-vestul țării. 

Din punct de vedere al regimului de precipitații, consemnăm izolat, în special în zona de munte, a Carpaților Meridionali și în zona costieră a Dobreogei”, a declarat miercuri, la Realitatea Plus, Elena Mateescu. 

Directoarea ANM a anunțat și vești bune pentru cei care vor să mai meargă la mare. 

”Putem să mai mergem la mare. Valorile de temperaturi se vor situa frecvent peste 22-23 de grade, poate vor fi intensificări ale vântului, dar acest lucru nu va face să nu putem petrece și în următoarea perioadă concediul sau un weekend pe litoral. Vor fi mai multe ore cu soare, maximele vor fi destul de agreabile”, a mai spus Elena Mateescu.

Sursa: realitatea.net

fashiondays.ro