Informatii Stire

La ce sa fiu atent când aleg patul pentru dormitor

09.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Somnul joaca un rol esential in viata fiecaruia dintre noi. Pe langa faptul ca ne ofera echilibrul fizic, psihic si psihosomatic necesar, acesta reprezinta inclusiv sursa de energie pe care o cautam la finalul fiecarei zile. Chiar daca multi dintre noi avem preferinte diferite in ceea ce priveste odihna, spatiul pentru somn este comun si prezinta aspecte similare. Asa se face ca, in special in ultimul timp, cererea tot mai mare in directia sfaturilor pentru alegerea celui mai bun pat pentru dormitor a condus la o oferta variata in materie de produse existente pe piata. Din acest motiv, sta in responsabilitatea fiecarui client in parte sa aloce o atentie deosebita fiecarui factor, astfel incat sa faca o investitie pe termen lung. Iata care sunt caracteristicile la care este indicat sa fii atent, in special atunci cand alegi patul pentru dormitorul tau!

Dimensiunile patului si spatiul pus la dispoziție

Pentru a avea parte de un somn odihnitor, avem nevoie de spatiu pentru a ne intinde si relaxa. Inca de la bun inceput, este esential sa cunoastem cui ii este destinat acest obiect de mobilier – unei singure persoane sau unui cuplu. De asemenea, vei fi interesat si care sunt dimensiunile patului, precum si cele pe care le ai la dispozitie in dormitorul tau. Acest lucru te va ajuta sa te hotarasti asupra unui pat de mijloc sau a unui pat de colt, in conformitate cu dimensiunile existente. In general, marimile populare ale saltelelor si paturilor sunt de: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm si 180 x 200 cm.


Materialul din care este realizat cadrul patului

Ori de cate ori ai de ales un pat pentru dormitor, este imperios necesar sa aloci o atentie deosebita cadrului patului. Pe acesta este sprijinita salteaua si, in cazul in care materialul este ales in mod eronat, te-ai putea confrunta cu probleme. De asemenea, anumite materiale ajung sa scartie pe parcursul timpului, ceea ce ar putea fi un factor extrem de deranjant. In anumite situatii, inclusiv somnul ar putea fi perturbat de aceste sunete.

  • Lemn masiv
  • – confera o rezistenta crescuta, avand o calitate indiscutabila. In ceea ce priveste costurile, acestea sunt destul de ridicate;
  • PAL si MDF
  • – nu sunt la fel de rezistente si durabile, insa au un pret scazut;
  • Metal
  • – este caracterizat de o rezistenta crescuta, precum si de o durabilitate superioara;
  • Tapiteria
  • – este deseori pusa deasupra cadrului patului. In general, este reprezentata de stofa sau de piele naturala sau ecologica.

Materiale placute la atingere

Dat fiind faptul ca patul pentru dormitor este o piesa de mobilier extrem de importanta pentru fiecare dintre noi, acesta trebuie sa fie placut la atingere. In teorie, patul ne ofera sprijinul necesar si suportul optim pe tot parcursul noptii, pentru ca organismul nostru sa se poata relaxa si reincarca cu energie. In aceasta categorie se inscrie si salteaua care, potrivit specialistilor de la Casa1, este imperios necesar sa beneficieze de o calitate superioara. Poti sa optezi inclusiv pentru o saltea memory, realizata din materiale rezistente si foarte placute la atingere. In acelasi timp, un astfel de model se va integra perfect in orice locuinta.

Asigura-te ca aloci o atentie deosebita tuturor caracteristicilor importante, astfel incat sa poti alege patul pentru dormitor special conceput pentru tine!

fashiondays.ro