Național Stire Religie

Întâlnire de 10 ani la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad

10.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Sărbătoare după sărbătoare în Arhiepiscopia Aradului. A doua zi după Praznicul Nașterii Maicii Domnului, seminariștii arădeni - Promoția 2011 au făcut din bucuria și emoția revederii la 10 ani de la Absolvirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox Arad sărbătoare după sărbătoare.  

Așa cum era firesc, încă din dimineața zilei de 9 septembrie seminariștii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Arad. Slujba de Tedeum și rugăciunea de mulțumire față de binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra lor atât în timpul când deschideau zilnic ușile Seminarului de pe strada Academia Teologică, cât și în timpul scurs de la absolvirea acestuia, au fost săvârșite la frumoasa Capelă a Seminarului. 

Într-o atmosferă prietenească, dar și a recunoștinței față de cei care i-au format în cei mai frumoși ani ai vieții, absolvenții prezenți s-au așezat din nou în bănci și au răspuns prezent strigării catalogului de către profesorii participanți la întâlnire. 

Spuneam de atmosfera prietenească tocmai pentru că, cu deloc multă greutate, Cursul Festiv s-a transformat într-o adevărată oră de dirigenție, în timpul căreia le-au fost alături Pr. Dacian Nan, dirigintele din clasele X-XII, Pr.  Mircea Hurdea, dirigintele din clasa a IX-a, Pr. Teodor Pavel, Pr. Tiberiu Ardelean, Pr. Codin Șimonca-Oprița, directorul Seminarului în timpul când absolvenții de acum erau elevii de atunci, Arhid. Călin Teuca, actualul director al Seminarului, și doamna profesor Irina Ancuța.  

„După cei patru ani în care v-am învățat și v-am îndrumat în cele ale stranei bisericicești, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare mărturisitori ai Ortodoxiei, indiferent de domeniul de activitate”, le-a spus Părintele Tiberiu Ardelean. 

Că bucuria revederii era evidentă a fost subliniat de Părintele profesor Codin Șimonca-Oprița care le-a mărturisit acestor... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro