Național Stire

Câteva sute de persoane au luat parte, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea

12.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Câteva sute de persoane au luat parte, duminică, conform Agerpres, la Serbările Naţionale de la Ţebea, în judeţul Hunedoara, dedicate comemorării Eroului Naţional Avram Iancu. Tradiţionalul spectacol folcloric şi târgul meşterilor populari fiind amânate, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de COVID-19.

Manifestările au marcat împlinirea a 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu, un sobor de preoţi săvârşind o slujbă de pomenire la mormântul acestuia, care se află în cimitirul de la Ţebea.

 "Vremurile, încă pandemice, nu ne pot face să uităm de măreţia trecutului nostru şi de aceste meleaguri. Este vorba de un perimetru sacru al memoriei istorice româneşti, marcat de cele patru puncte cardinale ale Panteonului Moţilor: mult secularul gorun al lui Horea, mormântul unde îşi doarme somnul de veci marele nostru Erou Naţional Avram Iancu, mormintele eroilor căzuţi pentru apărarea pământului românesc şi biserica veche a localităţii Ţebea, capitala Ţării Zarandului", a spus celor prezenţi episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, conform Agerpres.

Ceremonialul de la Ţebea a mai inclus depuneri de coroane de flori din partea Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului României, din partea autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a partidelor politice.

La manifestări au luat parte prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, parlamentari şi deputaţi europeni, lideri de partide politice, reprezentanţi ai autorităţilor şi diferitelor instituţii ale statului din zonă sau din judeţele învecinate.

Organizatorii au insistat pe măsurile sanitare de prevenire a transmiterii SARS-CoV-2, motiv pentru care spectacolul folcloric tradiţional şi târgul meşt... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro