Național Stire

Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a luat startul în Tor des Geants 2021, una dintre cele mai solicitante curse din Europa

12.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a luat startul în Tor des Geants 2021, una dintre cele mai solicitante curse din Europa care se desfăşoară în Munţii Alpi pe o distanţă de 330 de kilometri.

„Tibi s-a întors la startul competiției Tor des Geants, după trei încercări pe care nu a reușit să le ducă la capăt. Este o cursă de 330 de km, prin Alpii italieni, cu o diferență de nivel de 24000 de m. Adică nu-i deloc simplu. Anduranța de a reveni și a merge mai departe, în speranța ca la un moment dat va ajunge la capătul acestei curse, îl face pe Tibi ambasador Via Transilvanica, mai mult decât l-ar fi făcut o victorie imediată. În acest proiect este vorba despre cum continuăm drumul, atunci când pare că am rămas fără resurse.”, au scris cei de la Tășuleasa Social pe pagina de socializare. 

"Au trecut, chiar nu ştiu cum, 12 ani de când am revenit pe meleagurile copilăriei mele, după o lungă şi nebunească perioadă petrecută printre străini, în recluziune, avânt timp berechet pentru a reflecta la viaţa mea. Fratele meu Alin a pregătit terenul. Locul s-a schimbat de când îl ştiam. Traumele şi teroarea au devenit altceva - uşi larg deschise pentru o nouă identitate. Copilul înfometat şi chinuit slujind vaci şi oi prin păduri încălţat cu ciubote de gumă cu 3 numere mai mari a făcut loc unui om mare, cu planuri mari, trăind printre oameni mari, cu scopuri imense şi visuri nebuneşti. Asta e familia mare Tăşuleasa, cea care m-a ajutat să devin un om cu totul nou, schimbat, cu alte valori şi idealuri. Aici am învăţat că lucrurile cu adevărat preţioase se construiesc în timp lung, cu pasiune. Aici am învăţat vorba asta care ne mână-n luptă mai departe, indiferent cât de disfuncţională e ţara: "uşor poate oricine". Despre răbdare, anduranţă şi greutăţi... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro