Stire Religie

Maica Domnului, Grabnic Ascultătoare credincioșilor din Hășmaș. Astăzi au primit o copie a Icoanei Făcătoare de Minuni din Muntele Athos (FOTO)

12.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Începând de astăzi, 12 septembrie, credincioșii din Parohia Ortodoxă din Hășmaș și nu numai sunt, cu siguranță, mai bogați și mai împăcați. Asta pentru că Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci și-a deschis larg brațele și le-a adus acasă, la biserică, o copie a Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, din Muntele Athos. Mai bogați pentru că având-o pe Maica Domnului ca prietenă nu ai cum să fii altfel decât bogat, și mai împăcați pentru că de acum, în bucurie sau în întristare, vor avea în biserica lor o Grabnic Ascultătoare.  

Cu bucurie, straie de sărbătoare și emoția firească a primirii unui astfel de oaspete, credincioșii și preoții au întâmpinat Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, începând cu ora 14.00, la intrarea în satul Hășmaș, însoțind-o într-o frumoasă procesiune până la biserică. Biserică unde va și rămâne pentru a aduce alinare oricui și-ar pleca genunchii, sufletul și gândurile înaintea ei pentru ca toate „rugăciunile spre bine să le împlinească”.  

Într-o frumoasă armonie duhovnicească, odată ajunși în incinta lăcașului de cult cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Hășmaș, credincioșii, Părinții slujitori veniți pentru a întâmpina împreună cu ei și cu Părintele Paroh Drăgan Marcel Dorin și autoritățile județene și locale, au participat la Slujba Acatistului Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare. 

Și s-au adunat în jurul Maicii Domnului, astăzi, la Hășmaș, împreună cu credincioșii: Pr. Protopop Adrian Zaha - protopop al Ineului, Pr. Sbircea Daniel Constantin - parohia Agrișul Mic, Pr. Avram Florin - parohia Prunișor, Pr. Gașpar Florin - parohia Cărand, Pr. Chivulescu Răzvan - parohia Craiva, Pr. Sas Radu - parohia Groseni, Pr. Constantinescu Radu - Bisericuță Izvorul Tămăduirii Spital Ineu, și Pr. Diacon Noghiu Bogdan Gheorghe, precum și Președintele Consiliului Județean Iustin Cionca, primarul Comunei Beliu Horhat - Coras Emanuel, primarul comunei Cărand- Costuț Gligor, primarul Comunei Archiș - Valea Nicolae Pavel, primarul Comunei Hășmaș -  Popa Cornel, cel care s-a ostenit și pentru agapa care a urmat evenimentului. 

„Aveți de acum înainte, aici, un izvor al Maicii Domnului, o aveți pe Maica Domnului care vă va asculta rugăciunile, înaintea căreia să veniți să vă plecați genunchii, să vărsați lacrimile, să îi spuneți necazurile, durerile, să îi spuneți ceea ce aveți pe suflet, pentru că ea este reprezentanta oamenilor în Împărăția lui Dumnezeu. Căci cine ar putea mijloci mai mult pentru noi înaintea Fiului lui Dumnezeu decât Maica Domnului? Să apelăm la solirile Maicii Domnului, pentru că ea însăși a mărturisit oarecând, în întâlnirea cu Elisabeta, că o vor ferici toate neamurile. Maica Domnului să solească pentru fiecare suflet în parte înaintea lui Dumnezeu”, a spus Părintele Adrian Zaha... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro