Informatii Stire

Stabilizarea optică a imaginii (OIS) va fi pe toate modelele Samsung Galaxy A 2022

13.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Samsung intenționează să înceapă să includă stabilizarea optică a imaginii (OIS) pe seria Galaxy A de gamă medie de anul viitor. Înainte, OIS era inclus doar în seria de telefoane emblematice Galaxy S și Galaxy Note. Cu toate acestea, compania a început să includă caracteristica pe unele dintre modelele superioare din seria Galaxy A.

Anul acesta Samsung a început să ofere stabilizare optică a imaginii (OIS) pe camerele principale ale câtorva dintre dispozitivele sale din gama medie Galaxy A, precum Samsung Galaxy A52 și Samsung Galaxy A72. Începând de anul viitor, însă, lucrurile vor sta diferit. Samsung va include stabilizarea optică a imaginii pe toate modelele din seria Galaxy A (2022).

Potrivit GSMArena care citează mai multe surse sud-coreene, Samsung va adăuga OIS la camerele principale ale tuturor modelelor din seria A pe care le va lansa în 2022. Aceasta ar fi o „democratizare” fără precedent a acestei caracteristici care, până în acest an, a fost rezervată doar pentru modelele high-end.

OIS este acronimul de la Optical Image Stabilization (Stabilizare Optică a Imaginii). Este o tehnologie care reduce încețoșarea cauzată de mișcarea unei camere în timpul fotografierii, din cauza tremurului mâinilor sau altor situații. OIS compensează mișcarea telefonului în timp ce faceți o fotografie pentru imagini clare în orice situație.

Dacă Samsung adduce OIS pe toată seria Galaxy A din 2022, va avea o caracteristică care va face diferența între seria sa mid-range în războiul său cu celelalte companii importante de pe piață. Dispozitivele companiilor chineze Xiaomi, Oppo sau Vivo câștigă teren de obicei prin prețul inexplicabil de mic prețul în comparație cu ofertele Samsung. Dar cu OIS telefoanele companiei sud-coreene vor avea avantajul calității imaginii camerei, mai ales pe timp de noapte.

Samsung a pus deja OIS pe recentele Galaxy A22, pe Galaxy A52, Galaxy A52 5G, Galaxy A52s și pe Galaxy A72. Stabilizarea optică a imaginii a lipsit până acum de pe modelele mai ieftine din cauza costurilor pentru implementarea acestei caracteristici. Până acum prezența OIS pe modelele mid-range a fost un miraj. Potrivit site-ului tehnic sud-coreean The Elec, OIS și tot ce ține de această caracteristică reprezintă 20% din costul unei camere. O cameră cu OIS este cu aproximativ 15 - 16% mai scumpă decât una fără ea, iar impactul adăugării OIS în lista de materiale a unui telefon este de aproximativ 3 - 4%.


 

fashiondays.ro