Național Stire

Veteranul de război Ilie Popa, sărbătorit la 102 ani

14.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Zi de sarbatoare in cadrul Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi Filiala Arges si a Asociatiei Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sucursala Arges. Cu o frumoasa vreme de toamna, membrii celor doua asociatii au sarbatorit cei 102 de ani ai veteranului de razboi POPA I. ILIE din com. Sapata, jud Arges.
La acest eveniment deosebit au fost prezente oficialitati ale comunei Sapata conduse de primarul urbei d-l MICUT LAURENTIU IONUT din partea ANVR Filiala Arges –A.M.V.V.D.Arges, vicepresedinte adj pr.rtr. DAN ARSENESCU, dl. Minca Nicolae membru AMVVD Arges si membri ai familiei celui sarbatorit. 
Nascut la 11.09.1019  in satul Banaresti, com.Sapata, jud Arges a participat la cel de-al doilea Razboi Mondial in perioada 22 iunie 1941 cand la ordinul Maresalului Ion Antonescu, Armata Romana a trecut Prutul pentru eliberarea Basarabiei, participand si la campania din Odesa pana in octombrie 1941.
Participa ca si combatant pe Frontul de Est cu Scoala de Subofiteri de Aviatie ca servant de tun in perioada anulu... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro