Local Stire

Investiții pentru fluidizarea traficului între Arad și Vladimirescu

14.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Construcția sensului giratoriu între Arad și Vladimirescu este un pas spre un trafic mai bine organizat în zonă. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și deputatul PNL Sergiu Bîlcea s-au întâlnit la fața locului cu firma care va realiza lucrarea. În aceeași zonă, trebuie finalizat drumul județean Arad – Șiria, pasajul peste calea ferată deblocat recent, centura de Sud-Est și un nou pasaj peste calea ferată, spre Vladimirescu.

„Am participat la predarea amplasamentului pentru sensul giratoriu de la Vladimirescu, care va rezolva una dintre marile probleme de trafic de la periferia Aradului. Sensul giratoriu este realizat de un investitor privat care investește 500 000 de euro pentru această amenajare și am încredere că în primăvara anului viitor va fi deja dat în folosință. Asta înseamnă că traficul de pe DN7 înspre cartierul Via Carmina se va devia înainte de intrarea în comuna Vladimirescu și asta va decongestiona această zonă extrem de circulată. Este o investiție așteptată nu doar de locuitorii din zonă, ci de toți cei care tranzitează județul Arad pe Valea Mureșului. Practic, acest sens giratoriu va deservi însă nu doar populația din Via Carmina, ci și doi mari investitori care urmează să își deschidă aici afacerile. Tot în această zonă, lucrările pe Arad – Șiria avansează, vom avea primul strat de asfalt până la Șiria în această toamnă. Centura de Sud, unul dintre cele mai mari proiecte ale CJA va ajuta de asemenea la fluidizarea traficului inclusiv în zona Vladimirescu”, a declarat Iustin Cionca.

Deputatul Sergiu Bîlcea consideră că această investiție este o etapă necesară pentru asigurarea unui trafic fluid în zonă.

„Mă bucur că mediul privat participă la amenajarea traficului în zonă. Dezvoltarea are prețul ei, legat de trafic aglomerat, trebuie să găsim soluții pentru noile condiții, pentru cei care locuiesc în Vladimirescu și lucrează în Arad. Sper că la pasajul început și abandonat se va lucra de anul viitor, după ce administrația locală din Arad va expropria terenurile necesare. Proiectul de modernizare a căii ferate Arad – Timișoara - Caransebeș cuprinde și un pasaj spre calea ferată spre Vladimirescu. Dacă adăugăm și realizarea centurii de Sud-Est de către Consiliul Județean, avem perspectivele unor soluții corecte de infrastructură pentru traficul intens din zona Arad – Vladimirescu”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

fashiondays.ro