Local Sport Cultura Stire Social

Propunere de colaborare pentru o cauză nobilă

15.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Comunicat de presă 19.08.2021


Asociația Social Activ - ASA a lansat proiectul „Descoperă sportul nautic - canotaj / caiac / Dragon boat", cu sprijinul Fundației Alber și Via Carmina

20 de copii din comunități diferite au luat contact pentru prima oară în viață cu sporturile nautice. În această tabără, copiii au învățat să folosească bărci caiac, canoe, schif și au mers cu placa. Au participat la activități distractiv-educative, au fost implicați în jocuri care să stimuleze lucrul în echipă, încrederea în sine și în grup, participarea activă, depășirea limitelor etc. Au contribuit la lucrurile administrative necesare derulării unei tabere: instalarea corturilor, pregătirea mesei, strâns lemne pentru foc de tabără și alte activități specifice. Și-au făcut prieteni noi și s-au bucurat de o săptămână de mișcare, aer curat, înot și plimbări cu bărcile pe lac. La final, a fost organizat un concurs între echipe, pentru a experimenta ce înseamnă competiția în sportul nautic. Tabăra s-a desfășurat în perioada 9-13 august, la Lacul Surduc, în județul Timiș.

Beneficiari direcți ai acestei tabere au fost 13 copii înscriși în programului „Life Skills ASA”, din satele Cărand, Buteni, Voivodeni, Aldești și 7 copii din orașul Arad, de etnie maghiară, care sunt sportivi la Clubul Sportiv West Arad.

Un sprijin important prin finanțare și ajutor efectiv a venit din partea Primăriei Buteni, care a pus la dispoziție microbuzul școlar cu care s-a făcut deplasarea micuților în tabără.

Tabăra organizată de ASA a avut scopul de a-i iniția pe copii în sportul nautic și de a lansa proiectul „Descoperă sportul nautic" – un proiect finanțat de Fundația Alber - www.fundatiaalber.ro, cu ajutorul dezvoltatorului imobiliar Via Carmina -www.viacarmina.ro.  

Prima activitate din cadrul acestui proiect a fost această primă tabără, de la Lacul Surduc. Scopul proiectului „Descoperă sportul nautic" este următorul: 60 de copii și tineri defavorizați, care trăiesc în mediul rural și cartiere segregate din județul Arad (de pe raza comunelor Bârsa, Buteni, Cărand, Ineu – în județul Arad) sunt inițiați și beneficiază de activități de educație sportivă specifice sportului nautic timp de 3 luni. ASA promovează educația prin sport în toate comunitățile în care activează și mulțumită Fundației Alber am reușit să facem pași concreți în această direcție.  

ASA, prin proiectul „Descoperă sportul nautic", finanțat de Fundația Alber, a asigurat costurile de transport, costurile de deplasare a ambarcațiunilor, cazarea în camping, alimentele, apa și materialele educaționale. Programul de antrenament și de activități educaționale a fost implementat de echipa ASA și Clubul Sportiv West Arad, toți participanții fiind Voluntari. Ambarcațiunile au fost puse la dispoziție de Clubul Sportiv West Arad. Din echipa taberei au făcut parte și doi tineri din Programul Voluntari Voinici ASA. Le mulțumim tuturor, încă o dată și pe această cale.

„Echipa ASA caută continuu resurse pentru implementarea de proiecte de educație fizică și sport în comunitățile prevăzute în acest proiect, precum și pentru alte zone defavorizate ale României. Avem o relație bună cu reprezentanții locali și populația de toate vârstele și avem încredere că împreună vom găsi soluții la toate provocările și riscurile ce pot apărea și tot împreună vom găsi resurse de finanțare pentru continuarea programului. Echipa ASA Asociația Social Activ este percepută ca o resursă umană și beneficiarii au incredere în recomandările oferite și activitățile propuse de noi” – Carmen Daniela Stepan, fondator ASA Asociația Social Activ.

„Sportul creează comunități - bazate de modele de viață sănătoasă, cooperare, disciplină, perseverență, non-violență, încredere, valori pe care ne propunem să le transmitem prin programul „Descoperă sportul nautic - canotaj / caiac / Dragon boat”.

Asociația Social Activ- ASA este un ONG non-profit, apolitic, fără apartenență religioasă, fondat în 2008, CUI 23857963, cu o activitate predominant în mediul rural și cartiere segregate. Scopul asociației îl constituie inițierea și realizarea de activități socio-educativ-cultural-comunitare pentru a contribui la dezvoltarea societății civile și creșterea nivelului de trai pentru beneficiarii serviciilor oferite de asociație.

Încă de la fondarea Asociația Social Activ - ASA, am urmărit să dezvoltăm programe care să sprijine beneficiarii să depășească problemele cu care se confruntă, implicându-i în activități de educație din toate punctele de vedere, consiliere socială și psihologică, punând accent pe auto-responsabilizare și identificare de soluții la nivelul resurselor existente. Din 2008 construim Programul Life Skills, program educațional pentru viață, unic la nivel național ca abordare și activități, având la bază un program UNICEF. Din 2015 am demarat programul Voluntari Voinici ASA, menit să pregătească copii și tineri între 12-20 de ani să devină voluntari și persoane-resursă în comunitățile în care trăiesc.

Punctual, ASA Asociația Social Activ oferă sprijin material (alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă etc.), cu ajutorul donatorilor.

În prezent, ASA Asociația Social Activ a deschis 2 centre socio-educaționale în satele Aldești și Cărand, din județul Arad și este in curs de a deschide un centru în satul Buteni, colaborând cu 24 de comunități din România. Puteți afla mai multe despre noi la: www.asociatiasocialactiv.com  

Date de identificare:

Asociația Social Activ (ASA), Sediul social Sat. Cărand, nr. 229, ARAD

Cod fiscal:  23857963 www.asociatiasocialactiv.com

Cont RON: RO98INGB0000999906152536                                                  

Cont EUR: RO86INGB0000999906152558

Swift INGBROBU Titular Asociația Social Activ ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București Agenția Arad Centru


Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Andrei-Ioan Dimulescu

Ofițer de presă – 0768348222

andrei.dimulescu@luxury.ro 


Asociația Social Activ (ASA), Sediul social Sat. Cărand, nr. 229, ARAD Cod fiscal: 23857963  www.asociatiasocialactiv.com

Cont RON: RO98INGB0000999906152536   Cont EUR: RO86INGB0000999906152558

Swift INGBROBU  Titular Asociatia Social Activ ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti Agentia Arad Centru

fashiondays.ro