Local Stire Cultura

Vorbitorii de maghiară din Arad sunt aşteptaţi duminică la un tur al municipiului (FOTO)

17.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Vorbitorii de limbă maghiară din Arad sunt așteptați, duminica aceasta, la un tur ghidat, pentru a afla poveștile orașului în cadrul evenimentului „Turist la tine acasă” organizat prin proiectul Arad Free Tours de Asociația Turism Alternativ în parteneriat cu Asociația Concordia.
 

Ajuns la al doilea sezon, proiectul își propune să aducă atât în atenția arădenilor, cât și a turiștilor care vizitează orașul lucrurile frumoase, moștenirea culturală și arhitecturală pe care Aradul o are de oferit.

„Anul acesta am organizat deja șase ediții în limba română, și a venit timpul la fel ca anul trecut să organizăm un eveniment și pentru comunitatea maghiară arădeană. Așadar toți cei interesați sunt așteptați duminică, 19 septembrie de la ora 18:00 cu plecare din fața Primăriei. Turul va dura aproximativ trei ore și va fi unul clasic care va include principalele obiective din centrul orașului. Ghid o să fie colegul nostru Károly Zsori, voluntar Arad Free Tours”, transmit organizatorii.

Mario Csipai, preşedintele Asociației Turism Alternativ, susţine că îşi doreşte ca în fiecare sezon să fie organizat cel puţin un tur în limba maghiară.

„Dorim să facem din aceste tururi pentru minorități o tradiție, ne dorim ca în fiecare sezon să organizăm măcar un tur și în limba maghiară, în primul rând pentru a pune în evidență faptul că Aradul este un oraș multicultural și în al doilea rând pentru a nuanța buna conviețuire a localnicilor pe aceste meleaguri indiferent de etnia din care fac parte”, a declarat Mario Csipai.

Linkul evenimentului îl puteți găsi aicihttps://fb.me/e/1i5Yy0hlm

fashiondays.ro