Național Stire

Trenul „Connecting Europe Express” a ajuns astăzi în România

17.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Astăzi. 17 septembrie, la peronul 14 din Gara de Nord a sosit trenul Connecting Europe Express. În cursul călătoriei sale de 5 săptămâni, trenul oprește în peste 100 de localități din 26 de țări și parcurge peste 20.000 km.  

„Sunt bucuroasă că trenul Connecting Europe Express ajunge şi în România, cea mai importantă „staţie” pentru mine. E un tren experiment, un tren laborator, care ilustrează nu numai avantajele transportului feroviar, ci şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim pentru a avea un spaţiu unic feroviar european. România trebuie să accelereze investiţiile în infrastructura de cale ferată, pentru o mai bună conectivitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi.

 Prima oprire a fost făcută în gara Giurgiu Nord, unde localnicii au pregătit o serie de momente folclorice, cântece și dansuri specifice zonei Vlașca.

Delegaţia Connecting Europe a fost primită la intrarea în România cu un mesaj de bun venit şi cu suveniruri cu motive folclorice tradiționale. Mai mult, oficialii eu... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro