Național Cultura Extern Stire

John Malkovich va juca rolul marelui dirijor Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”

18.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Actorul John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijor clasic Sergiu Celibidache într-un nou film intitulat „The Yellow Tie” (Cravata galbenă), relatează Variety.

Bazat pe un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și James Olivier („Octav”), filmul biografic va explora viața lui Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori din lume, considerat alternativ un geniu și un nebun de către lumea convențională a muzicii clasice.

„Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache”, a spus Malkovich, citat de variety.com.

Sergiu Celibidache, născut în România, a fost dat afară din casa familiei în adolescență, după ce a dezvăluit că intenționa să urmeze o carieră în muzica clasică.

După perioade în care a rămas fără un adăpost, a câștigat în cele din urmă un concurs pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și a devenit unul dintre cei mai renumiți dirijori ai secol... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro