Național Stire Social

21 septembrie - Ziua internaţională a păcii

21.09.2021 ⋅ 0 comentarii

La 21 septembrie 2021 este marcată Ziua internaţională a păcii, sub auspiciile Naţiunilor Unite. Sărbătorirea acestei zile reprezintă un demers public pentru a atrage atenţia guvernelor lumii să renunţe la utilizarea armamentului convenţional şi neconvenţional în rezolvarea disputelor, precum şi o invitaţie publică pentru asumarea angajamentului de coabitare în armonie la nivel local, regional sau internaţional.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a instituit marcarea acestei zile în 1981 prin Rezoluţia 36/37, document care stipulează celebrarea acestei zile pentru consolidarea ideilor de pace atât în interiorul, cât şi în relaţiile dintre naţiuni, potrivit www.un.org. În 2001, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat, în unanimitate, desemnarea Zilei internaţionale a păcii drept perioadă de nonviolenţă şi de încetare a focului. În context, Naţiunile Unite îndeamnă toate statele membre şi popoarele să respecte încetarea ostilităţilor militare pe durata acestei zile şi să aducă un omagiu, deopotrivă, prin educaţie şi conştientizare publică în chestiuni privind pacea.

"Pacea reprezintă esenţa întregii noastre activităţi la Naţiunile Unite. Înţelegem că pacea este mai mult decât o lume fără război. Înseamnă societăţi stabile şi reziliente, în care fiecare poate beneficia de libertăţi fundamentale şi poate prospera mai degrabă decât să se lupte pentru satisfacerea nevoilor de bază", potrivit secretarului general al ONU Antonio Guterres, conform www.un.org.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, tema aleasă pentru marcarea acestei zile este "Recuperare mai bună pentru o lume echitabilă şi durabilă", potrivit https://internationaldayofpeace.org. Marcarea acestei zile propune o dată asumată la nivel internaţional p... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro