Național Stire Religie Cultura

Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad va participa la Concursul Internațional de Muzică sacră din Bialystok – Polonia

21.09.2021 ⋅ 0 comentarii

În perioada 23 - 26 septembrie 2021, Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad va participa la Concursul Internațional de Muzică sacră din Bialystok, principalul centru cutural din Estul Poloniei și inima comunității ortodoxe din Polonia. 

Participarea Corului arădean are loc la împlinirea a 40 de ani de la înființarea acestui prestigios concurs.  

„Punctul forte al Festivalului constă nu numai în bogăția uimitoare, spirituală și artistică a repertoriului, ci și în determinarea incredibilă a organizatorilor, pentru care nimic nu este imposibil. Au reușit să adune în jurul lor atât iubitori de muzică devotați, cât și autorități muzicale incontestabile - adevărați erudiți cu conexiuni ... sunt o valoare inerentă și un sprijin al Festivalului aproape de la bun început) și alți compozitori, dirijori, critici de muzică care fac parte din juriu , care iau rolul de consultanți ai festivalului în mod permanent sau rotațional ... Toate acestea au un impact direct asupra calității Festivalului.”, spun organizatorii. 

La concurs participă peste 20 de coruri din mai multe țări.

Emoțiile noastre, ale arădenilor, vor urca pe scena din Bialystok, în data de 25 septembrie, împreună cu Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin”, care va avea în program următorul repertoriu: 

  • Troparul Sf. Luke din Crimeea 
  • Grigorios Stathis - Aleluia 
  • Petru Berechet - Maria, și Kirios meta sou 
  • Chiriac Ioanidis - Sfântul Dumnezeu 
  • Hieromnich Jan - Maica Domnului 

Pe lângă concurs, în 24 septembrie 2021, Corul psaltic Sfântul Ioan Damaschin din Arad va susține un concert de muzică bisericească în Varșovia - Polonia. 

***

Corul „Sfântul Ioan Dmaschin” s-a înființat în anul 2008, la inițiativa unor elevi seminariști din Arad în frunte cu elevul Daniel Alb, din dragoste de Dumnezeu și de cântarea bisericească. În componența Corului psaltic se găsesc preoți, di... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro