Local Informatii

Ce fac unii transportatori în încercarea de a FENTA autorităţile atunci când sunt prinşi fără autorizaţie cu camioanele prin oraş

21.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Inventivitatea românului e mare, mai ales atunci când se pune problema să ocolească regulile. În încercarea de a scăpa cât mai ieftin atunci când intră cu camioanele prin oraş, unii transportatori evită să plătească taxa de acces impusă de municipalitate, însă atunci când sunt prinşi cu mâţa-n sac, mai precis cu maşina de mare tonaj pe drumurile municipale încearcă să o dea la-ntors. Poliţa Locală îi avertizează însă că nu merge aşa.

„Direcția Generală Poliţia Locală Arad a organizat, în cursul zilei de luni, 20.09.2021, încă o acţiune pentru depistarea şoferilor care încalcă prevederile HCL 303/2016 cu modificările ulterioare, privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în municipiul Arad.

Au fost executate controale în mai multe zone ale oraşului. Una din cele mai tranzitate este Calea Aurel Vlaicu, unde mai multe maşini de mare tonaj pătrund pe zona restricţionată, zona B a municipiului, fără a deține autorizație de acces aferentă zonei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Trebuie spus însă că transportatorii prinşi au încercat să scape, plătind on-line taxa de acces, imediat după ce au fost opriţi, ceea ce nu îi scapă însă de sancţiune.

„Polițiștii locali atrag atenția conducătorilor auto, asupra faptului că verificarea respectării prevederilor HCLM 303/2016, mai exact obligația de a deține fizic autorizația, se face de la momentul opririi în trafic. Plata online de către șofer sau colaboratori ai acestuia de la sediul firmei de transport, imediat după oprirea la semnalul echipajului de Poliție Locală, nu îi exonerează pe respectivii conducători auto de răspundere pentru nedeținerea autorizației în momentul în care autovehiculul de mare tonaj este detectat în municipiul Arad.

Procesele verbale încheiate pentru acest tip de contravenție includ și momentul executării fotografiilor de la fața locului, fapt care poate proba realitatea situației constatate de către agenții împuterniciți pentru constatarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone ce nu dețin autorizație de acces asupra lor.

Acţiunile continuă zilnic, în condițiile în care locuitori ai mai multor cartiere au reclamat că traficul greu ilegal pune în pericol atât imobilele aflate în proprietate privată, cât și infrastructura”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto; Poliţia Locală

fashiondays.ro