Național Stire

Veteranul de război Ioan-Eugen Stănescu, sărbătorit la 98 de ani

21.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Ioan-Eugen Stănescu a împlinit frumoasa vârstă de 98 de ani. Prilej numai bun ca, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului să-l viziteze pe domnul colonel (rtr.) Ioan-Eugen Stănescu. 

Distinsul veteran s-a născut în municipiul Ploiești, la data de 21 septembrie 1923, într-o familie cu 2 copii. După absolvirea studiilor liceale, domnul Stănescu s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Politehnicii București, pe care a terminat-o în anul 1947. 

În perioada 1942-1944 a participat pe front în mai multe localități din România, în cadrul Centrului de Instrucție Transmisiuni, fiind elev la Școala de ofițeri de rezervă. 

În urma odinelor generale de avansare emise de Ministerul Apărării Naționale, distinsul veteran a ajuns la gradul de colonel, iar pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”. 

După război a lucrat ca inginer la Uzina de Mașini Electrice București, apoi la Uzina Electroputere și, ulterior, la Centrul de Calcul al Direcției Centrale de Statistică, având funcția de director științific, până la ieșirea la pensie. 

A fost căsătorit timp de șapte decenii cu doamna Natalia, o femeie foarte frumoasă cu care are un băiat, de profesie arhitec... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro