Național Stire Religie

Moaştele Sfintei Maria Magdalena și ale Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir ajung vineri în România

22.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Duminică, 26 septembrie, va avea loc Sfinţirea bisericii Mănăstirii Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, jud. Teleorman, unde vor sluji atât Ierarhi români, cât şi din Biserica Greciei. 

Această sfințire prilejuiește încă două mari bucurii pentru credincioșii care vor participa la eveniment: vineri, 24 septembrie, vor fi aduse spre închinare Moaștele Sfintei Maria Magdalena și ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. 

Mâna Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena va fi adusă de la Mănăstirea athonită Simonopetra, de stareţul acesteia, arhimandritul Elisei, iar moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir vor fi aduse de la Mănăstirea Panagia Dovra, de Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei. 

„Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment. Sfintele moaște se vor găsi în mănăstirea noastră până luni, 27 septembrie, la prânz. Îi aște... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro