Stire Social

Campanie de prevenire a victimizării elevilor, la început de an școlar (FOTO)

23.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Campania  de prevenire a victimizării minorilor desfășurată de polițiștii  Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, a fost continuată cu activități de informare a elevilor aflați în Tabăra de Agrement și Recreere din localitatea Moneasa.

În tabăra școlară s-au aflat copii și tineri care practică artele marțiale în cadrul unui club de Karate, precum și părinții lor.

Polițiștii de prevenire, alături de cei ai Postului de Poliție Moneasa, au desfășurat activități  de informare cu privire la consecințele consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, precum și cu privire la formele de violență (bullying, cyberbullying).

„Precizăm faptul că fenomenul de bullying nu înseamnă doar acte de violență verbală sau fizică,  este un proces care poate fi de durată și poate duce la excluderea  dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, poate cauza afecțiuni psihice sau fizice ale victimei bullying-ului”, spun reprezentanții IPJ Arad.

De asemenea, au fost propuse soluții la problemele cu care tinerii se confruntă, aceasta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării.

Activitatea  s-a  bucurat de prezența scriitorului-socilog  Luca Vincenti, care a  promovat  practicarea  de către elevi a activităților sportive și educative,  atât în timpul anului școlar cât și în vacanțele școlare.

fashiondays.ro