Național Stire Extern Cultura

Restaurarea bisericii de lemn din Urşi, trei trofee la Premiile Europene pentru Patrimoniu

24.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Proiectul de conservare a bisericii de lemn din satul Urşi (judeţul Vâlcea) a fost recompensat cu trei trofee la Premiile Europene pentru Patrimoniu/ Premiile Europa Nostra 2021, acordate la Veneţia.

„Biserica de lemn din satul Urşi a fost selectată de conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experţi, să primească unul dintre marile premii în valoare de 10.000 de euro. A fost, de asemenea, selectată de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7.000 de cetăţeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra”, a transmis Fundaţia Pro Patrimonio într-un mesaj publicat online, citat de news.ro.

În a doua jumătate a lunii mai, Comisia Europeană şi Europa Nostra au anunţat câştigătorii ediţiei 2021 a Premiilor Europene pentru Patrimoniu/ Premiile Europa Nostra, premiul UE pentru patrimoniul cultural finanţat prin programul Europa Creativă.În acest an, cea mai înaltă distincţie europeană în domeniul patrimoniului a mers către 24 de realizări exemplare din 18 ţări europene. Printre câştigătorii se află Biserica de lemn din satul Urşi, judeţul Vâlcea, proiect premiat la categoria „Conservare”.

Biserica din lemn, construită între 1757 şi 1784, se găseşte în cimitirul din satul Urş... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro