Informatii Stire

Marea Britanie, acuzată de DISCRIMINARE din cauza noilor reguli de călătorie impuse de frica COVID-19

24.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Noile reguli de călătorie Covid impuse de Marea Britanie și refuzul de a recunoaște vaccinurile administrate în Africa, America Latină și Asia de Sud au stârnit indignare și nedumerire. Noile politici anunțate sunt considerate ilogice și discriminatorii, scrie digi24.ro.

Conform noilor reguli, călătorii vaccinați cu schemă completă cu Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna sau Johnson&Johnson în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud sau într-o țară din UE vor fi considerați "complet vaccinați" și scutiți de carantină la sosire în Anglia dintr-o țară aflată pe lista galbenă.

În schimb, persoanele care au fost complet vaccinate cu aceleași vaccinuri în Africa sau America Latină, precum și în alte țări, inclusiv India, vor fi considerate ca având "schemă incompletă" și vor trebui să stea în carantină timp de zece zile dacă vin dintr-o țară de pe lista galbenă.

Și în Europa, există nemulțumire cu privire la refuzul Marii Britanii de a accepta ca fiind vaccinate cu schema completa persoane care au avut COVID 19 și s-au imunizat doar cu o doză din două. Acestea sunt considerate complet vaccinate în majoritatea țărilor UE și pot călători liber cu un certificat verde. Cu toate acestea, pentru a vizita Marea Britanie, ele trebuie să stea în carantină timp de 10 zile, conform regulilor care impun ca persoanele vaccinate doar cu o doză din două (de la Moderna sau Pfizer), să le aibă făcute pe ambele, chiar dacă au trecut prin boală recent și au imunitate naturală.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: cbc.ca

fashiondays.ro