Politic Stire Social

Zeci de amenzi aplicate de ofițerii de la „Imigrări” pentru nereguli în angajarea cetățenilor străini

24.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.

Polițiștii de imigrări au efectuat 106 acţiuni şi controale, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

În urma acțiunilor întreprinse, la nivel național, au fost depistați 76 de cetățeni străini în ședere ilegală. De asemenea, pentru 23 au fost emise decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 16 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 39 a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.

Au fost gestionate peste 3300 de solicitări privind emiterea unor avize de angajare/detașare, dintre acestea aproximativ 1800 de cereri au fost înregistrate, iar pentru 1621 s-a finalizat procedura de soluționare, 1435 au fost aprobate și 186 respinse.

Polițiștii de imigrări au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 274.600 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 259 de cereri de azil, solicitanții aflându-se în diverse stadii de procedură. De asemenea, 3 solicitanți au primit protecția statului român, iar pentru 69 de cetățeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecție internațională.

Acțiunile polițiștilor de imigrări de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi muncii nedeclarate vor continua și se recomandă cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România și măsurile dispuse de autorități în eforturile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.


fashiondays.ro